Flix Tip

Flix Tip: Acquitted

Acquitted Netflix

Aksel Borgen is een piepklein dorpje tussen de Noorse fjorden ontvlucht. In Acquitted wordt hij verdacht van moord op zijn vriendin Karina Hansteen, maar kwam na een jaar vrij door de getuigenis van Tonje. Nu komt hij na twintig jaar terug…. alleen is dat wel zo verstandig?

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Acquitted

De meeste Scandinavische crimeseries, met een stevige whodunit, spelen zich net zoals Acquitted in een even idyllisch als schilderachtig decor. Het grote verschil is dat er meestal een actuele zaak wordt belicht en dan ook vanuit het oogpunt van de een rechercheur. Zo niet in Acquitted, waar we inzoomen op een twintig jaar oude zaak en dit beleven vanuit de perceptie van de – volgens velen nog altijd – hoofdverdachte van toen.

Aksel Borgen is ‘gevlucht’ naar Maleisië, waar hij een nieuw en succesvol leven heeft opgebouwd. Zijn nieuwe leven weet niets van zijn verleden en het liefst wilde Aksel nooit meer terugkeren. Hij wordt echter benaderd om terug te keren doordat het bedrijf van de moeder van Karina (Eva Hansteen) zo goed als failliet is. Er is één probleem… Eva ziet Aksel als de moordenaar van haar dochter.

En al snel blijkt dat Eva niet alleen staat. Het dorp heeft zich volledig tegen Aksel en zijn familie gekeerd en ook zijn familie heeft hem eigenlijk uit zijn leven gewist. Uiteindelijk wil Aksel van geen wijken weten. Hij zal de waarheid moeten zien te achterhalen, want terwijl hij is teruggekeerd is de rest in het dorp volledig verstoord. In ieder huisje borrelen de spanningen op en is het wachten tot er een eruptie plaats gaat vinden. Het eerste seizoen van Acquitted is te zien op Netflix. Inmiddels is er in Noorwegen ook een tweede seizoen verschenen.