Flix Tip

Flix Tip: Amo

De Netflix-catalogus is alleszins diverse te noemen, met films en series uit allerlei landen. Het gebeurt echter niet vaak dat je iets uit de Filipijnen langs ziet komen… de misdaadserie Amo is daarop een uitzondering!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Amo

Amo komt uit 2018 en introduceert Joseph. Ondanks het aangescherpte drugsbeleid van de Filipijnse overheid breidt deze middelbare scholier zijn drugshandeltje uit, en daarnaast wordt zijn oom – een politieagent – met de week corrupter. Daar heeft Joseph weliswaar profijt van, de twee manoeuvreren zich meer en meer in een lastig parket. De drugshandel is een gewelddadig wereldje en dat ondervinden de middelbare scholier en zijn ‘gang’ aan den lijve. Lukt het Joseph om op vrije voeten te blijven? Lukt het hem om überhaupt te overleven?

Troy Espiritu is als scriptschrijver verantwoordelijk voor het verhaal van Amo, terwijl Brillante Mendoza (Alpha: The Right to Kill, Mindanao) tekende voor de regie. De Filipijnse acteurs Derek Ramsay, Vince Rillon en Allen Dizon spelen de hoofdrollen in Amo.

Amo wordt ietwat wisselend beoordeeld op ratingwebsite IMDb, al is de score (een 6,6) natuurlijk best acceptabel te noemen. De serie (1 seizoen, 13 afleveringen van elk ongeveer 20 minuten tot een half uurtje) heeft wel wat weg van Narcos, al steekt dat kwalitatief gezien een stuk hoogwaardiger in elkaar. Desalniettemin: ben je op zoek naar wat (Filipijnse) actie, dan ben je bij Amo aan het juiste adres. De afleveringen duren dusdanig kort; je kunt je er eigenlijk niet aan branden!

Bekijk de trailer van Amo

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?