Flix Tip

Flix Tip: Awake: The Million Dollar Game

Awake: The Million Dollar Game is een nieuwe spelshow op Netflix. Het is een show vol slaapgebrek en leuke opdrachten. Deelnemers zijn niet alleen 24 uur wakker. Ze moeten namelijk ook kwartjes tellen. Je kunt dit maar beter goed, snel en precies doen, want voor je het weet lig je uit het spel nog voordat het begint. Uitgeput strijden de kandidaten om een bedrag van 1 miljoen dollar. Awake wordt gepresenteerd door comedian James Davis, die zo zijn eigen draai aan de show geeft.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Awake: The Million Dollar Game

De spelshow vereist dat deelnemers 24 uur wakker blijven, kwartjes tellen en vervolgens hilarische uitdagingen met elkaar aangaan. Dit allemaal om kans te maken op 1 miljoen dollar. In plaats van rustig bankhangen, zitten de deelnemers gedurende de 24 uur voorafgaand aan de uitdagingen samen in een kamer. Hier moeten ze de hele dag geld tellen. Vanwege het slaapgebrek leidt dit soms tot komische taferelen. Maak je de juiste beslissing?

Tijdens hun deelname mogen de deelnemers snacks en cafeïnehoudende dranken nuttigen. Als de 24 uur om zijn moeten ze aangeven hoeveel geld ze geteld hebben. Het addertje? Ze mogen niets opschrijven van wat ze geteld hebben. Ze moeten alles onthouden. Wat best lastig is zonder slaap. Degene die het slechtst hebben geteld vallen af. De rest gaat door om te spelen voor de hoofdprijs van 1 miljoen dollar. Heb je geen vertrouwen in jezelf en denk je dat je het slechtst hebt gescoord? Weet je dat je de opdracht slecht hebt uitgevoerd? Dan ga je voor ‘The Buy-Out’ en weet je zeker dat je met geld naar huis gaat. Veel minder dan 1 miljoen, maar je gaat niet met lege handen naar huis.