Flix Tip

Flix Tip: Away

Kun jij films en series als Interstellar, Gravity en The Expanse wel waarderen, ben je fan van de ruimte, het universum en het onbekende; dan is de Netflix-serie Away (10 afleveringen) misschien wel een aanrader.

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Away

Away werd in 2020 in de markt gezet door Netflix als dé nieuwe Original, een absolute must watch. De Sci-Fi-serie vertelt dan ook een spannend en emotioneel verhaal over wat we als mens kunnen bereiken en de persoonlijke offers die we daarvoor moeten brengen. In dit geval zijn die offers afkomstig van de Amerikaanse astronaut Emma Green. Om aan de slag te kunnen met haar eerste missie naar Mars moet ze haar man en tienerdochter thuis achterlaten. Dat op een moment dat zij haar harder nodig hebben dan ooit tevoren…

Het is echt niet zo dat Away slecht beoordeeld wordt op ratingwebsites IMDb (met een 6,6) en Rotten Tomatoes (een audience score van 60 procent). Bovendien was de show een aantal weken in de toptienlijst van Netflix te vinden… Toch was dat voor Netflix niet voldoende om ook daadwerkelijk een vervolg te bestellen, mede door de uitbraak van het coronavirus. Titels als Teenage Bounty HuntersWhite Lines en I Am Not Okay With ThisGLOW en The Society ondergingen in die periode datzelfde lot. Daarom moeten we het dus doen met de tien afleveringen van Away die Netflix wél gemaakt heeft, maar dat maakt het geheel wel overzichtelijker.

Bekijk de trailer van Away

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?