Flix Tip

Flix Tip: Bad Blood

Bad Blood Netflix (1)

Wist je dat er ook in Canada de maffia een stevige vinger in de pap heeft gehad? Vooral in havenstad Montreal was het raak. Daarover is bij ons misschien niet zoveel bekend en dat maakt Bad Blood nog boeiender. Want deze serie gaat over de machtsstrijd tussen de maffia in Montreal.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Bad Blood

In Narcos hebben we het drugsspoor gezien vanuit Colombia en Mexico, met als eindbestemming de Verenigde Staten. Deze kartels brachten hun witte poeder via het zuiden het ‘beloofde land’ binnen, maar er is natuurlijk ook een noordelijke route. De haven van Montreal was een geliefde plek voor drugsdealers om hun waar aan land te krijgen in Noord-Amerika. In deze havenstad was er dan ook een flinke strijd tussen de maffia en in Bad Blood zien we het – grotendeels – waargebeurde verhaal.

Vito Rizzuto (uitmuntend gespeeld door de Australiër Antony LaPaglia) was het hoofd van één van de criminele families. Hij bedacht een plan om alle families samen te laten werken. Want als we allemaal het maximale eruit halen, dan wint iedereen daar toch aan? Het plan werkt tót Rizzuto in de gevangenis terecht komt. Zijn zoon moet de regie over nemen, maar zonder de autoritaire Vito boven de troepen is het wachten tot er gemuit gaat worden.