Flix Tip

Flix Tip: BattleBots

BattleBots is jeugdsentiment voor (bijna) iedereen die opgegroeid is in de jaren 90: de show was toen ongelóóflijk populair op de televisie. Maar wist jij dat hij ook ‘gewoon’ te bekijken is bij Netflix? Zo niet, dan ben je daar nu van op de hoogte!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

BattleBots

Voor de goede orde, het gaat niet om een ‘rerun‘ van het BattleBots dat je kent, maar om een remake! En voor degenen die het concept niet kennen: BattleBots is een robotgevechtswedstrijd waarbij een bouwer en zijn bot proberen hun tegenstander uit te schakelen in een gevechtsronde van slechts drie minuten. De robotbouwers komen van over de hele wereld en nemen hun taak alleszins serieus: BattleBots is a way of life, een manier van leven. Alle robots zijn in eigen huis (hopelijk in de garage of in een schuur) gebouwd met een aangepast arsenaal. Denk bijvoorbeeld aan vervaarlijke zagen en enorme nijptangen!

De show is pure nostalgie en wordt bijzonder goed beoordeeld op ratingwebsite IMDb, namelijk met een 8,1! Wel belangrijk is om te vermelden dat BattleBots anno 2022 al zes seizoenen telt. Netflix beschikt echter slechts over de rechten van de eerste twee seizoenen, bestaande uit in totaal zeventien afleveringen van elk drie kwartier. We kunnen alleen maar hopen dat de streamingdienst zich ergens in de nabije toekomst van de overige seizoenen bedient (de rechten liggen bij Discovery). Want robots die elkaar te lijf gaan, wie wil dat nou niet zien?

Bekijk de trailer van BattleBots

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?