Flix Tip

Flix Tip: Battlefish

Deadliest Catch van Discovery Channel ken je hoogstwaarschijnlijk wel, of heb je dan in ieder geval wel eens voorbij zien komen. Battlefish op Netflix is enigszins vergelijkbaar en minstens net zo boeiend!

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Battlefish

Het concept van Battlefish is simpel: we volgen een aantal stoere mannen en vrouwen, die tijdens het visseizoen alles in touw zetten om winstgevende witte tonijn te vangen in de oceaan bij Oregon, in de Verenigde Staten. Maar ze zijn zeker niet de enigen die daar een poging toe wagen! En een andere moeilijkheid is dat de tonijn zich ook niet zomaar laat vangen. Daarom wordt er inspanning tot het uiterste verwacht van elk individueel crewlid… Die dan óók nog eens de zware omstandigheden het hoofd moeten bieden. Want… de zon schijnt zeker niet elke dag. Verre van: in Oregon kan het juist hartstikke onstuimig zijn!

Battlefish is dus enigszins vergelijkbaar met Deadliest Catch, dat in 2005 in première ging op Discovery Channel en inmiddels al weer aanbeland is bij zijn achttiende (!) seizoen. Voor zijn ‘kleine broertje’ is het nog lang niet zover, want Battlefish telt slechts één seizoen op Netflix. Dat wordt echter wel heel behoorlijk beoordeeld op ratingwebsite IMDb, met een 7,1 als rapportcijfer. Op Rotten Tomatoes is de ‘critics score’ zelfs 86 procent en dus mogen we te zijner tijd toch wel een nieuw seizoen verwachten? Nou, dat is dus onzeker, want sinds de release in 2018 houdt Netflix de lippen al stijf op elkaar. De show is in ieder geval nog niet gecanceld!

Bekijk de trailer van Battlefish

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?