Flix Tip

Flix Tip: Below the Surface

De Deense serie Below the Surface (originele titel is Gidseltagningenis) wijkt af van een gebruikelijke Scandinavische crimeserie. Dit keer hoeven we niet te speuren naar wie het heeft gedaan, maar is de spanning juist het af gaat lopen. Een metro in Kopenhagen wordt namelijk gegijzeld.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Below the Surface

De Deense hoofdstad Kopenhagen wordt opgeschrikt als er een metro wordt gekaapt. Drie zwaarbewapende mannen gijzelen vijftien mensen in de diepe tunnels onder de stad. Via het spoor worden ze naar een leeg metrotstation gebracht, waar Philip Nørgaard van de antiterreurbrigade de schone taak heeft om te proberen alles zo snel mogelijk op te lossen.

De drie mannen eisen vier miljoen euro en de onderhandelingen vanuit de politie worden gedaan door Louise Falck… toevallig de ex van Nørgaard. Hij is zelf koud terug uit Afghanistan, waarvan flitsen langskomen wat hem daar allemaal is overkomen. En al snel blijkt er een connectie te zijn met de zaak waar hij nu in is beland. Iedere aflevering bevat één dag van de gijzeling en op Netflix staan inmiddels twee seizoenen van de hitserie.

Bekijk hier de trailer van Below the Surface

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?