Flix Tip

Flix Tip: Börü

Soms ben je gewoon toe aan keiharde actie. En dan maakt het niet uit of dat Amerikaanse, Nederlandse of Turkse actie is. En in dat laatste segment, de Turkse actie dus, vinden we de serie Börü, die je op Netflix kunt bingen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Börü

Börü betekent in de Turkse taal ‘wolf’. De serie vertelt het verhaal van een groep special forces, goedgetrainde militairen die onderdeel uitmaken van de zogenaamde ‘Police Special Operation Teams’ van Turkije. Zij zijn in het leven geroepen om de veiligheid van het Turkse volk te waarborgen en grote dreigingen onschadelijk te maken. Maar dat betekent natuurlijk wel dat ze dikwijls in gevaarlijke situaties terechtkomen!

Börü telt in totaal zes afleveringen, waarin verschillende teamleden gevolgd worden. Het wordt al snel duidelijk dat hun zware en gevaarlijke werk een grote invloed heeft op hun privélevens. Een beetje te vergelijken met de Hollywood-film American Sniper eigenlijk, waarin de beroemde scherpschutter Chris Kyle de gevolgen (PTSS) van zijn zware beroep ondervindt in zijn sociale leven en met betrekking tot zijn naasten.

De Turkse serie zit boordevol actiescènes. De ‘wolven’ moeten hun training zowel in het veld als hun persoonlijke levens aanwenden om in leven te blijven. Al snel blijkt echter dat niet iedereen te vertrouwen is binnen het team… er is een verrader aan het werk. Maar wie werkt de boel precies tegen? In de zes afleveringen van de show gaan de hoofdrolspelers op zoek naar het antwoord op deze vraag. Op ratingwebsite IMDb scoort Börü een alleraardigste 6,9, absoluut geen slecht cijfer voor een actieserie. De show ging in première in 2018 en anno 2021 is het nog steeds onbekend of Börü een tweede seizoen krijgt.

Bekijk de trailer van Börü

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?