Flix Tip

Flix Tip: Case (Réttur)

IJsland staat vooral bekend om zijn woeste natuur, maar op het eiland weet men óók wel van wanten met crimeseries. Case (Réttur) bijvoorbeeld, dat nog maar een maandje te bekijken is via Netflix, alvorens de serie geschrapt wordt!

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Case

In Case wordt detective Gabríela (Steinunn Ólína Porsteinsdóttir) geconfronteerd met de schijnbare zelfmoord van een tiener, die ze dient te onderzoeken. Ze neemt het leven van het meisje nauwkeurig onder de loep en bijt zich gaandeweg meer en meer in de zaak vast. De familie van het ‘slachtoffer’ zit ondertussen ook niet stil en huurt een pientere advocaat genaamd Logi (Magnús Jónsson) in, die zijn eigen leven heeft verwoest door drankmisbruik en daarnaast een flinke dosis roekeloosheid. De advocaat heeft met deze zaak een nieuw doel in zijn leven en zet, net als Gabriela, alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen. Case draait om heftige zaken als chantage, bedrog en kinderporno…

Het seizoen van Case dat op Netflix staat is eigenlijk het derde, want de eerste twee reeksen kwamen al in 2009 en 2010 uit. Daarin werd het leven van Logi uit de doeken gedaan, maar de desbetreffende seizoenen zijn dus niet op de streamingdienst te vinden. Seizoen 3 is te zien als een soort reboot, bestaande uit 9 afleveringen van ongeveer drie kwartier, die gelukkig op zichzelf te bekijken is. Case wordt op ratingwebsite IMDb beoordeeld met een alleszins acceptabele 7,0 en de crimeserie wordt daar zelfs een ‘must see‘ genoemd.

Bekijk de trailer van Case

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?