Flix Tip

Flix Tip: Casting Jonbenet

Casting Jonbenet Netflix

De moord op JonBenet Ramsey hield in december 1996 de hele wereld bezig. Het zesjarige meisje werd dood aangetroffen in de kelder van haar ouders en op haar jonge leeftijd was ze toch al een bekendheid. De zaak fascineert nog meer door bizarre details én doordat het nog altijd niet is opgelost.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Casting Jonbenet

In Europa is de affaire rondom Madeleine McCann vermoedelijk de meest beruchte zaak. Op Netflix verscheen recent een zeer uitgebreide documentaireserie over de verdwijning van het Britse meisje tijdens haar vakantie in Portugal. In de Verenigde Staten is JonBenet Ramsey de zaak waar nog altijd over geschreven en gepraat wordt. Tientallen boeken zijn er geschreven en Netflix kwam met de documentaire Casting JonBenet van Kitty Green.

Het zesjarige meisje won diverse schoonheidswedstrijden, tot ze vermoord werd gevonden. Ging het om een ongeluk, was één van de ouders schuldig, heeft haar broertje iets doms gedaan of was het de Kerstman die tijdens een kerstfeestje langs was geweest schuldig? De vraag is nooit beantwoord en Green is op een bijzondere wijze op zoek gegaan naar antwoorden. Ze ontrafelt aan de hand van aspirant-acteurs facetten van de zaak die als verdacht werden gezien. De aspirant-acteurs vertellen vanuit hun eigen leven verhalen waarom dit juist helemaal niet zo verdacht is. En daardoor ontstaat een zeer bijzonder beeld van de zaak.

Bekijk de trailer van Casting Jonbenet