Flix Tip

Flix Tip: Castlevania

Je kunt niet alleen voor ‘live-action’ terecht op Netflix, de streamingdienst heeft óók een steengoede animatieserie in zijn repertoire. En dan hebben we het natuurlijk over Castlevania, een show gebaseerd op een gamereeks.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Castlevania

Hopelijk heb je niet met je ogen gerold bij het lezen van de intro, want Castlevania is écht top-of-the-bill. De serie staat natuurlijk niet voor niets op een mooie 8.2 op beoordelingsplatform IMDb! Zin in knallende actie? Bloedspetters? En dat allemaal overgoten met een animatiesausje? Dan weet jij vanaf nu wat je moet kijken.

Castlevania volgt de avonturen van Trevor Belmont, een vampierjager die aan lager wal is geraakt. Graaf Dracula heeft de wereld in zijn greep: althans, eventjes houdt de ‘heer der vampiers’ zich koest, maar als zijn vrouw ervan beschuldigd wordt een heks te zijn én verbrand wordt aan een kruis, krijgt hij een zenuwinzinking. Ie-de-reen in Wallachia moet dood, en om dat sinistere plannetje te bewerkstelligen wekt Dracula een heel leger demonen tot leven. Er is maar één iemand die hem kan stoppen, Trevor, en die krijgt hulp van tovenares Sypha Belnades en Dracula’s bloedeigen (bloedeigen, ha-ha) zoon Alucard (half vampier, half mens).

Bekijk de trailer van Castlevania

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?