Flix Tip

Flix Tip: Charité

De Duitse serie Charité behoort tot de allerbeste kostuumdrama’s die de catalogus van Netflix te bieden heeft. Maar… als je de show nog wilt zien moet je snel zijn! Op 13 juni wordt Charité namelijk geschrapt door de streamingdienst.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Charité

Charité neemt je mee naar het Berlijn van 1888. Het ziekenhuis Charité is op dat moment hard op weg om het meest vooraanstaande ziekenhuis ter wereld te worden. Niet alleen van Duitsland dus, maar ter wereld! De armlastige Ida wordt daar geopereerd en gaat vervolgens aan het werk bij het ziekenhuis om haar behandelingskosten te kunnen terugbetalen. Daarbij ontdekt ze meteen haar passie voor de geneeskunde. In een tijd waarin vrouwen nauwelijks recht hebben op onderwijs (laat staan hoger onderwijs), maakt ze veel indruk op haar collega’s.

Charité heeft ook een vervolg, getiteld: Charité at War, dat ook al op Netflix staat. Dit keer is te zien hoe het het ziekenhuis vergaat in de laatste twee jaar van het nazi-regime, waarin geëxperimenteerd wordt op gehandicapte kinderen en de rassenleer aan de orde van de dag is. Ook homoseksualiteit wordt wordt gezien als een ziekte… met alle gevolgen van dien voor de artsen, die voor levensgrote dilemma’s komen te staan.

Charité scoort een 7,8 op ratingwebsite IMDb, waar Charité at War het ietsje slechter doet met een 7,2. De twee seizoenen van de serie (bestaande uit in totaal 12 afleveringen van ongeveer drie kwartier à 50 minuten) zijn dus nog maar een maandje te bekijken via Netflix. Op 13 juni worden ze uit het aanbod verwijderd.

Bekijk de trailer van Charité

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?