Flix Tip

Flix Tip: Cidade Invisível (Invisible City)

Netflix staat inmiddels vol Spaanstalige series en het worden er steeds meer! De streamingdienst beschikt echter óók over Portugeestalige shows, bijvoorbeeld Cidade Invisível (Invisible City), een fantasyserie afkomstig uit Brazilië!

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Cidade Invisível

Cidade Invisível is een serie die leentjebuur doet bij verschillende genres. Aanvankelijk lijken we te maken te hebben met een soort misdaadthriller, maar al snel komen er fantasy-elementen om de hoek kijken. Rechercheur Eric van de milieupolitie is het hoofdpersonage en nadat hij een vreemd dood dier heeft gevonden op een strand in Rio de Janeiro, raakt hij betrokken bij een moordonderzoek. Hij ontdekt al snel een vreemde ondergrondse wereld die wordt bevolkt door allerlei mythische wezens die zijn geëvolueerd uit een diepe lijn van Braziliaanse folklore en in het algemeen onzichtbaar zijn voor mensen. Eric is hier echter een uitzondering op!

Cidade Invisível ging in 2021 in première en het eerste seizoen van de fantasyshow bestaat uit 7 afleveringen van elk een half uurtje tot 40 minuten. Op ratingwebsite IMDb wordt de serie gewaardeerd met een 7,2 als rapportcijfer en op Rotten Tomatoes scoort Cidade Invisível een ‘audience score‘ van liefst 94 procent. Desondanks is het volstrekt onbekend of we ook een tweede seizoen van de show mogen verwachten. Seizoen 1 kwam natuurlijk al in 2021 uit én scoorde meteen goed, maar inmiddels is het toch al zeker een jaar lang stil rond de Braziliaanse serie. Dat biedt misschien weinig hoop, maar zeg nooit ‘nooit’. Wie weet kunnen we binnenkort wel nieuws verwachten!

Bekijk de trailer van Cidade Invisível

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?