Flix Tip

Flix Tip: Crashing

Britse humor is een bepaald soort humor, die maar net je smaak moet zijn. Is dat het geval, dan kun je je hart ophalen met de comedyserie Crashing, die in 2016 uitkwam én te vinden is in de catalogus van Netflix!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Crashing

De serie Crashing volgt de levens van zes twintigers die samenwonen in een voormalig ziekenhuis, waar zij een oogje in het zeil moeten houden in ruil voor gunstige huurprijzen. De zes dienen strenge regels te volgen, maar niet iedereen stelt zich even verantwoordelijk op. Bovendien moeten de zes huisgenoten zo goed mogelijk met elkaar zien om te gaan, om de lieve vrede te bewaren. Dat is een net zo grote opgave!

De zesdelige show (één seizoen beschikbaar) werd geschreven door Phoebe Waller-Bridge, ook te zien als een van de hoofdrollen, en was voor het eerst te zien op 11 januari 2016 op de Britse zender Channel 4, waarna Netflix de rechten voor ons land opkocht.

Ten tijde van de release werd Crashing door veel kijkers omschreven als een soort ‘Friends-light’, wat we in principe natuurlijk kunnen zien als een groot compliment. Op IMDb gooit de show (met een 7,7 en 83 procent fresh) behoorlijk hoge ogen. Crashing kreeg vooral complimenten wegens de humor en de synergie tussen de verschillende acteurs en actrices. Dat allemaal ten spijt: in maart 2017 werd bekend dat de serie gecanceld was. Op Netflix is Crashing echter nog in al zijn glorie te vinden!

Bekijk de trailer van Crashing

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?