Flix Tip

Flix Tip: Damnation

Damnation is een serie voor fans van de beide shows Westworld en Godless en de Hollywood-films Django Unchained en No Country for Old Men. Heb jij zin in keiharde actie? Zoek dan niet verder!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Damnation

Damnation neemt je mee naar een gebied dat gebaseerd is op Plymouth Country, in de Amerikaanse staat Iowa ten tijde van The Great Depression. Het is 1929 en er vindt een enorme beurskrach plaats, de aandelenkoersen zakken welhaast tot onder het nulpunt (al is dat natuurlijk niet mogelijk). Het is crisis: banken donderen om en schulden rijzen de pan uit! Vooral de gewone man wordt hard geraakt door de depressie, hij levert loon in maar zag de prijzen stijgen. De mensen hebben honger, véél honger, terwijl er wél gewoon geproduceerd wordt. Overschot wordt echter verbrand of zelfs in zee gegooid.

Er ontstaat een onwerkbare situatie en een groepje boeren in een plattelandsgemeenschap in Iowa vindt: genoeg is genoeg! Ze besluiten te staken om te protesteren tegen al het onrecht. Dat doen ze onder leiding van Seth Davenport, een vreemdeling met een behoorlijk gewelddadig verleden. Hij doet zich voor als een predikant en wint op die manier het vertrouwen van de boeren. Staken verandert echter al snel in een gewelddadige opstand: de wapens worden opgepakt!

De autoriteiten zette professioneel stakingsbreker Creeley Turner om de opstand neer te slaan, zonder te weten dat hij en Davenport een verleden hebben. Wat volgt in Damnation is geweld, geweld en nog eens geweld. De serie telt één seizoen, bestaande uit tien afleveringen van elk ongeveer drie kwartier. Op ratingwebsite IMDb krijgt Damnation een knappe 7,6!

Bekijk de trailer van Damnation

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?