Flix Tip

Flix Tip: Delhi Crime

Wie aan India denkt in combinatie met films en series, denkt aan Bollywood, met felle kleuren en zang en dans. Maar de misdaadserie Delhi Crime steekt heel anders in elkaar en verdient gewoonweg een kans!

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Delhi Crime

Het plot van de Netflix-serie Delhi Crime luidt als volgt: wanneer de bebloede maar nog levende lichamen van een jonge vrouw en man naakt in een greppel langs de weg worden aangetroffen, begint een emotioneel beladen onderzoek, dat ook nog eens een race tegen de klok is. Een no-nonsense vrouwelijke politiecommissaris neemt wat dat betreft het voortouw en de desbetreffende agente begint de gruwelijke details van de groepsverkrachting van het slachtoffer bloot te leggen. Het onderzoek wordt al snel een moeilijke zoektocht naar corruptie en doordringende culturele vrouwenhaat. Is er wel een eerlijk proces mogelijk in een land met een geschiedenis van ontkenning en het beschuldigen van slachtoffers?

Delhi Crime telt in totaal twee seizoenen van respectievelijk zeven en vijf afleveringen van elk ongeveer drie kwartier tot vijftig minuten. De Indiase crimeserie vertelt een afgerond verhaal (er komt dus géén derde seizoen, dat heeft men al officieel gecommuniceerd) en wordt op ratingwebsite IMDb gewaardeerd met een razendknappe 8,5. De critics score en de audience score op Rotten Tomatoes zijn zelfs 91 en 97 procent! Je leest het: Delhi Crime is gewoonweg een absolute aanrader voor fans van misdaad en thrillers, het is geen standaard ‘Bollywood-titeltje’.

Bekijk de trailer van Delhi Crime

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?