Flix Tip

Flix Tip: Deliver Us

Scandinavische thrillerseries hebben toch nét wat extra’s. Wat te denken bijvoorbeeld van het ontzettend populaire The Bridge, of het Sorjonen? Heb jij Deliver Us echter al geprobeerd? Zo nee, dan is het misschien slim om binnenkort een poging te wagen!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Deliver Us

In de Deense Netflix-serie Deliver Us (Fred til lands) zeggen vijf mensen: genoeg is genoeg, en ze nemen het recht in eigen had. Maar kun je wel ongestraft voor God spelen? Eindig je dan niet als de duivel?

De show neemt ons mee naar Ebberup, een doorsnee Deens provinciestadje waar de gemeenschap, de school en de lokale kippenboerderij centraal staan. Niet bijzonders dus, maar voor de bewoners is Ebberup heilig, het is namelijk hun thuis. Het enige wat zij willen is een prettig leven. Alleen wordt dat compleet vergald door Mike, de lokale pestkop. Dat is nog een eufemisme, hij is een psychopaat, die het stadje terroriseert: hij vermoordde zelfs een onschuldige jongen vermoordde en kwam er nog mee weg ook. Vijf bewoners vinden het dus de hoogste tijd om in actie te komen. Vijf totaal verschillende mensen die één ding gemeen hebben: Mike heeft hun levens verpest. Ze besluiten gezamenlijk om de perfecte moord te plegen, maar daar komt nogal wat bij kijken.

Er zijn ook behoorlijk veel bekende gezichten te zien in Deliver Us. Dar Salim (Kriger en Borgen) speelt bijvoorbeeld een hoofdrol, maar ook Morten Hee Andersen (Ride Upon the Storm), Lene Maria Christensen (The Legacy), Anders Juul (The Team), Marijana Jankovic (Follow the Money) en Claus Riis Østergaard (Norskov) komen voorbij. Kortom: geef deze thrillerserie eens een kans!

Bekijk de trailer van Deliver Us

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?