Flix Tip

Flix Tip: Den Allvarsamma Leken

Heb jij alle kostuumdrama’s op Netflix al gezien? Bridgerton en Downton Abbey hoogstwaarschijnlijk wel, en het nieuwe Die Kaiserin misschien ook wel, maar Den Allvarsamma Leken is een wat minder bekend kostuumdrama.

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Den Allvarsamma Leken

Den Allvarsamma Leken neemt ons mee naar de Zweedse hoofdstad Stockholm aan het begin van de twintigste eeuw. Lydia, de dochter van een schilder en Arvid, een journalist aan het begin van zijn loopbaan, worden bij hun eerste ontmoeting metéén verliefd op elkaar. De tijd is echter nog niet rijp voor een liefdessprookje. Na de plotse dood van haar vader krijgt Lydia namelijk geen erfenis. Arvid heeft ook al geen stuiver in zijn zak en omdat hij denkt dat hij Lydia niets te bieden heeft, wendt hij een huwelijk af en gaan de twee uit elkaar. Tien jaar later ontmoeten ze elkaar echter weer, beiden nu getrouwd én met kinderen. Ze beginnen een affaire, die onvoorziene consequenties heeft…

Den Allvarsamma Leken is gebaseerd op een boek, dat dezelfde naam draagt en in 1912 gepubliceerd werd, van schrijver Hjalmar Söderberg. De film wordt op ratingwebsite IMDb gewaardeerd met een alleszins behoorlijke 6,4, al krijgt hij behoorlijk weinig stemmen (in totaal een stuk of 1300). Op Rotten Tomatoes krijgt Den Allvarsamma Leken zelfs géén score, maar misschien hebben we hier dus wel te maken met een onbekend pareltje… Er is maar één manier om daarachter te komen: zet de film eens op op Netflix!

Bekijk de trailer van Den Allvarsamma Leken

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?