Flix Tip

Flix Tip: Dérapages

Velen kennen Eric Cantona als de legendarische oud-voetballer van onder meer Manchester United en het Franse nationale voetbalelftal, maar tegenwoordig timmert hij ook aan de weg als acteur. Zo vertolkt ‘The King’ de hoofdrol in de nieuwe thrillerserie Dérapages.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Dérapages

Eric Cantona kruipt in de rol van de 57-jarige werkloze Alain Delambre, die hunkert naar een nieuw doel in zijn leven. Als hij besluit om een interessante vacature aan te nemen, wordt Alain op sluwe wijze door zijn nieuwe werkgever – een multinational – ingezet als een pion in een genadeloos, wreed en vooral levensgevaarlijk spelletje.

Dérapages is gebaseerd op het boek Cadres Noirs van Pierre Lemaitre, dat op zijn beurt gebaseerd is op een waargebeurd verhaal van een gijzeling. Bij vlagen is dat goed te merken in de serie, want kijkers blijven van begin tot eind op het puntje van de stoel zitten.

In de doorgaans kritische Franse media krijgt Dérapages dan ook goede beoordelingen, net als Eric Cantona voor zijn acteerwerk. Dérapages, dat bestaat uit zes afleveringen, is dus zeker een kijktip.

Bekijk de trailer van Dérapages

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?