Flix Tip

Flix Tip: Derek

Met After Life scoort Ricky Gervais alweer een wereldhit. De afgelopen decennia was het al eerder raak met The Office en ook het misschien wat minder bekende Derek. Twee seizoenen werden er gemaakt van deze komedie, met een afsluitende film die het verhaal weet af te ronden.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Derek

Het is voor een groot deel de kracht van Gervais. Hij verzint nieuwe verhalen en series, die niet worden uitgemolken. Duurde de Amerikaanse versie van The Office oneindig met negen seizoenen, de originele Britse versie bleef beperkt tot veertien afleveringen. Ook Derek werd na twee seizoenen afgerond door een fraaie filmfinale.

Derek is een compleet andere serie, waarin we ook een heel andere Gervais zien dan in bijvoorbeeld After Life. Hij speelt een autistische jongen die in een bejaardenhuis werkt. Het verhaal wordt vertelt als een zogenaamde mockumentary. Op satirische wijze wordt verwezen naar een realityshow waarin personeelsleden van een bejaardenhuis worden gevolgd.

Diverse acteurs uit After Life zijn ook nadrukkelijk aanwezig in Derek. Hij probeert alles zo goed mogelijk te doen, maar zijn onbeholpenheid maakt hem al snel ontwapenend. Door de opzet duurt het iets langer om verbinding te krijgen met de karakters, daarna wordt het eigenlijk per aflevering beter. Derek is verliefd op Hannah, de leidster van de groep. Die verwaarloost echter haar eigen leven om het bejaardenhuis in goede banen te leiden. En Derek hangt de hele dag met conciërge Dougie en de perverse Kev.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?