Flix Tip

Flix Tip: Derren Brown

Darren Brown Netflix

Hebben we in Nederland Victor Mids, die met Mindfuck ons regelmatig versteld laat staan. In Groot-Brittannië heeft Derren Brown de afgelopen jaren furore gemaakt. De illusionist heeft inmiddels ook drie shows op Netflix staan, waarbij hij speelt met de geest van de mens en tegelijkertijd laat zien hoe ver mensen kunnen gaan.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Derren Brown

De doorbraak van Brown kwam een kleine tien jaar geleden. Hij wist live op televisie de lotto van de BBC goed te voorspellen. Vlak voor de trekking koos hij zes ballen en direct na de trekking bleek hij exact de juiste nummers te hebben gekozen.

In zijn voorstellingen op Netflix heeft hij een andere afslag genomen, met name in The Push en Sacrifice. In The Push laat Brown zien hoe snel mensen in staat blijken te zijn om een moord te plegen, door ze in een bepaalde situatie te brengen. Sacrifice is exact omgekeerd. Brown probeert daarin iemand zover te krijgen dat hij een kogel opvangt voor iemand die hij tot voor kort helemaal niet kende.

Beide shows geven een bijzonder inkijkje in het menselijk brein.De derde voorstelling Miracle doet het meest denken aan Mindfuck. Mensen worden in een theater geconfronteerd met op het oog onwerkelijke situaties, waarin er met onze geest wordt gespeeld. Brown wil dan ook de grenzen van angt, pijn en ongeloof opzoeken.