Flix Tip Laatste nieuws over Netflix

Flix Tip: Designated Survivor

designated-survivor-netflix

designated-survivor-netflix

Een nieuwe serie is nog geen vijf minuten oud en je wordt al volledig meegezogen in het verhaal. Designated Survivor krijgt het voor elkaar en de nieuwe serie van Kiefer Sutherland heeft alles om een topper te worden. Netflix brengt wekelijks een nieuwe aflevering van Designated Survivor, omdat het tegelijk loopt met de uitzendingen in de Verenigde Staten op ABC.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Designated Survivor

Tom Kirkman (gespeeld door Kiefer Sutherland) zit onderuit gezakt in zijn trainingspak te kijken naar de speech van de President van de Verenigde Staten tijdens de State of the Union. Opeens valt de televisie uit en wordt de minister in allerijl weggesleept door een batterij aan beveiligers. Toch werpt hij nog een blik op het raam en ziet Washington in brand staan. Er is een aanslag gepleegd en het voltallige kabinet is om het leven gekomen. En wie is er dan aan de macht? De Designated Survivor.

House of Cards meets Homeland

Tijdens de State of the Union wordt één persoon van het kabinet op een geheime locatie ondergebracht voor het geval er wat mag gebeuren. Omdat dit zo’n uitzonderlijke situatie is, wordt hiervoor een onbeduidende minister aangewezen. Sterker nog, Kirkman is die morgen eigenlijk ontslagen. Nu is hij opeens de President van de Verenigde Staten en moet een land in oorlog zien te redden. Je wordt direct ondergedompeld in een politiek spel, gecombineerd met terreur. Want waarom wordt de aanslag door niemand opgeëist? Wie zit erachter en hoe moet Amerika terugslaan. House of Cards en Homeland komen dan ook bij elkaar in Designated Survivor.

Iedere week één aflevering

Bij grote blockbusters loopt Netflix momenteel nog vaak een seizoen achter met de uitzendingen in de Verenigde Staten. Om dit in de toekomst te voorkomen maakt de streamingdienst steeds vaker deals nog voor een serie op de buis verschijnt. Dit is ook het geval met Designated Survivor. De serie van ABC, waar Netflix al meerdere deals mee heeft, wordt op dit moment uitgezonden in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd wordt er iedere week een aflevering aan Netflix toegevoegd. In de laatste week van september verscheen de eerste episode en dit zal 22 wekend zo door gaan. Zo lang duurt het eerste seizoen namelijk. En in die periode zal blijken of Designated Survivor voor Kiefer Sutherland na 24 een nieuwe topserie wordt waar hij zijn handtekening onder heeft gezet. De eerste aanzet is in ieder geval overweldigend.