Flix Tip

Flix Tip: Divines

Netflix richt de pijlen ook steeds meer op films en dat begint ook steeds succesvoller te worden. De eerste Golden Globe-nominatie is namelijk binnengesleept met Divines. Een film die in Nederland een beetje ongemerkt is verschenen op de streamingdienst, maar dus wordt gezien als één van de beste internationale films van 2016.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Divines

In een achterstandswijk in Frankrijk wil Dounia haar huidige leven te ontvluchten. Als tiener is er in haar ogen maar één optie om snel geld te verdienen en macht te krijgen. Samen met haar beste vriendin Maimouna trekt ze de stoute schoenen aan en belt aan bij Rebecca, een gerespecteerde drugsdealer in de wijk waar handel en religie hand in hand gaan.

In het drama van Houda Benyamina met Oulaya Amamra als Dounia in de hoofdrol krijgt ze van Rebecca de kans om zich te bewijzen. Ze gaat voor haar werken, krijgt een keiharde opleiding met alle spanning die ze zocht en ze zal zoals ze graag wil geld gaan verdienen. Het duurt echter niet lang voor ze ook wordt geconfronteerd met alle minpunten van haar nieuwe bestaan. Ze wordt overvallen en moet hard trainen om zelf ook gewapend te zijn.

Ouders en vrienden gaan vragen stellen waarvan je opeens je nieuwe spullen hebt gekregen en soms kun je maar beter wegkijken als je ergens aan het werk bent. Het leven van Dounia komt vervolgens helemaal op haar kop te staan als ze Djigui ontmoet, een jonge danser. Hij werkt keihard om zijn danstalent te ontwikkelen en krijgt de kans om te gaan dansen in een grote voorstelling. Dan ziet Dounia voor het eerst dat je ook op een andere manier haar haar ogenschijnlijke leven zonder toekomst kan ontvluchten. Maar dat maakt haar nog rebelser en uiteindelijk gaat het vreselijk mis.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?