Flix Tip

Flix Tip: Dix Pour Cent (Call My Agent)

De verhalen van artiesten en acteurs met de meest vreemde wensen kennen we allemaal wel. In Frankrijk is er een hilarische komedieserie van gemaakt: Fix Pour Cent, ook bekend onder de Engelse titel Call My Agent. Het is extra leuk, omdat er veel bekende acteurs in meespelen als zichzelf!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Dix Pour Cent (Call My Agent)

Agenten van acteurs hebben het zwaar, want iedere dag staan de grillen van hun sterren te wachten. Ze willen niet met een andere acteur samenwerken, het filmscript staat ze niet aan of ze hebben er helemaal geen zin om in een bepaalde productie te gaan spelen. Pappen en nathouden is het dan ook voor de agenten, want ze verdienen alleen geld als er door de acteurs gewerkt wordt. Daar slaat de titel Dix Pour Cent (tien procent) ook op, het percentage dat de agenten verdienen.

In Dix Pour Cent wordt een groot agentschap in Parijs gevolgd. Het gaat voorspoedig, tot de oprichter komt te overlijden. De agenten Andrea, Mathias, Gabriel, en Arlette van agentschap ASK (Samuel Kerr Agency) hebben al te maken met alle arrogante acteurs, hun onderlinge gedachtes over het bedrijf en daarnaast een privéleven. Nu moeten ze ook opeens het bedrijf zien te redden van de ondergang. De serie is extra leuk, doordat iedere aflevering één of meerdere bekende Franse acteurs in een gastrol verschijnen. Ze spelen daarin zichzelf en sparen zich allerminst. Op Netflix staan de eerste twee seizoenen, het derde seizoen wordt in het najaar op de Franse televisie verwacht.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?