Flix Tip

Flix Tip: Dogs of Berlin

Ben jij een fan van series als Mocro Maffia en het recentelijk gereleasete Snabba Cash? Dan is het misschien een idee om in te schakelen op de Netflix Original Dogs of Berlin, want dat brengt iets soortgelijks.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Dogs of Berlin

Dogs of Berlin is een misdaadserie die bestaat uit tien afleveringen, en het is de tweede Duitse productie die speciaal voor Netflix ontwikkeld is, ná Dark. De show vertelt het verhaal van twee Berlijnse politieagenten die niet zo heel veel met elkaar gemeen hebben, Erol Birkan en Kurt Grimmer. Zij onderzoeken de moord op de fictieve Duits-Turkse voetballer Orkan Erdem (overduidelijk gebaseerd op Mesut Özil, oud-Arsenal). Deze moord zet Berlijn letterlijk in vuur en vlam en de lijst met potentiële verdachten lijkt welhaast oneindig: neonazi’s uit Berlijn-Marzahn, een Turkse familieclan, voetbalfans, de Berlijnse maffia… Of wordt er misschien een dodelijk spelletje gespeeld door de autoriteiten?

Om de waarheid te achterhalen moeten Birkan en Grimmer, die tegen hun wil een team vormen, zich onderdompelen in de Berlijnse onderwereld, waar een territoriale strijd woedt. Die confronteert de politieagenten met criminele activiteiten én hun eigen menselijke zwakheden. Dogs of Berlin duikt diep in de Zeitgeist van de Duitse hoofdstad, die heden ten dage bevolkt wordt door allerlei culturen en waar allerlei levensstijlen samenkomen in een soort smeltkroes van hoop, dromen en… harde misdaad.

Dogs of Berlin werd na zijn première in 2018 ietwat wisselend ontvangen door recensenten, maar het grote publiek liep er eigenlijk best mee weg. De score van de misdaadserie op IMDb is ook best aardig te noemen: een mooie 7,6. Kun jij wel genieten van shows als Mocro Maffia en Snabba Cash? Geef Dogs of Berlin dan eens een kans!

Bekijk de trailer van Dogs of Berlin

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?