Flix Tip

Flix Tip: DOTA: Dragon’s Blood

Animatiefilms en -series zijn in ons land niet megapopulair, maar dat is iets wat moet veranderen! Aan de lopende band produceert Netflix namelijk pareltjes, waaronder bijvoorbeeld Arcane… én DOTA: Dragon’s Blood.

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

DOTA: Dragon’s Blood

Waar het bovengenoemde Arcane gebaseerd is op de computergame League of Legends, ontleent DOTA: Dragon’s Blood zijn bestaansrecht aan de RTS (real-time strategy) DOTA van Valve, de ontwikkelaar en uitgever bekend van het platform Steam.

Davion is het hoofdpersonage in de Netflix-animatieserie. Hij is een beroemde drakenridder die zich inzet om de drakenplaag uit de wereld te verbannen. Na ontmoetingen met een machtige oude eldwurm en de nobele prinses Mirana, die zelf op een geheime missie is, raakt Davion echter verwikkeld in gebeurtenissen die veel groter zijn dan hij zich ooit had kunnen voorstellen…

DOTA seizoen 3

Sinds kort staat het derde seizoen van DOTA: Dragon’s Blood op Netflix, bestaande uit 8 afleveringen. Seizoen 3 brengt het totaalaantal op 24 episodes, elk van net geen half uur (25 à 28 minuten). En het is natuurlijk niet voor niets dat de serie steeds maar weer verlengd wordt door de streamingdienst, die op dat gebied niet bekendstaat om zijn ‘vrijgevigheid’. DOTA wordt gewoon alleszins goed beoordeeld, met een knappe 7,8 als rapportcijfer op ratingwebsite IMDb en een score van 75 procent op Rotten Tomatoes.

Als laatste kunnen we je nog meegeven: over gamingseries gesproken… Netflix maakt ook al een serie over Dragon Age van BioWare! Dragon Age: Absolution gaat in december 2022 in première.

Bekijk de trailer van DOTA: Dragon’s Blood

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?