Flix Tip

Flix Tip: Eagles of Death Metal: Nos Amis

Op 13 november 2015 was de Bataclan één van de locaties in Parijs waar een terroristische aanslag plaats vond. Tijdens het concert van Eagles of Death Metal vielen 89 slachtoffers. De band keerde drie maanden later terug in de Franse hoofdstad en gaf een concert voor de overlevenden. De documentaire Eagles of Death Metal: Nos Amis volgt de band en nabestaanden op weg naar dit concert.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Eagles of Death Metal: Nos Amis

Uiteindelijk was het concert namelijk vooral een verwerkingsproces voor alle betrokkenen. De band Eagles of Death Metal was tot de bewuste aanslag bij het grote publiek misschien geen al te bekende naam, maar zeer geliefd in de rockscene. Jesse Hughes is de frontman van de groep, die hij oprichtte samen met zijn jeugdvriend Josh Homme. Homme is eigenlijk een stuk bekender, doordat hij de frontman is van Queens of The Stone Age. Hij is er dan ook lang niet altijd bij, zo ook niet tijdens de bewuste avond.

In Nos Amis (Our Friends) zijn indringende gesprekken met de bandleden, die behalve terugkeren naar de bewuste avond ook terugkijken op het ontstaan van de band. Dit wordt afgewisseld met Franse fans die aanwezig waren in de Bataclan en de aanslag wisten te overleven. In alle gevallen spreken ze van het tweede deel van hun leven dat is begonnen. Vooral mentaal blijken alle betrokkenen nog kapot te zijn, maar het belang in te zien van het terugkeren in de wereld. Slechts drie maanden na de aanslag komt er dan ook een nieuw concert en dit brengt heel veel emoties met zich mee. “Wij willen weer een gewone band worden”, geeft Hughes toe. Al voegt hij er huilend aan toe dat het concert in Parijs voor hem ook moet aantonen dat hij nog wel terug wil en kan op het podium.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?