Flix Tip

Flix Tip: El Autor

Wat moet je doen als je een boek moet leveren, maar geen inspiratie hebt voor een leuk verhaal? Een beginnend schrijver komt op het idee om dan maar zelf een echt verhaal te creëren door de levens van zijn buren te manipuleren en daarover te schrijven. Of dat nou echter wel zo’n goed idee is… El Autor, ook wel bekend als The Motive, vertelt het verhaal van deze beginnende schrijver.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

El Autor

Álvaro is een arme man met maar één doel in zijn leven. Nu hij bij zijn niet zo getalenteerde vrouw heeft gezien hoe het haar is gelukt om een best-seller te schrijven, is hij nog meer geobsedeerd geraakt in literatuur. Hij volgt cursussen en workshops in het schrijven. De harde realiteit is echter dat Álvaro allesbehalve talent heeft.

Als het huwelijk met zijn vrouw echt geen stand meer kan houden, besluiten de twee te scheiden. Álvaro bouwt een nieuw leven op en komt in zijn eentje terecht in een kleine flat. Voor het eerst lijkt zijn boek echt potentie te hebben, als hij niet meer over fictie schrijft, maar zijn verhalen waarheid worden. Zijn eigen buren worden de hoofdpersonen.

Álvaro krijgt echter al snel te horen dat zijn boek alleen een succes kan worden als er ook conflicten in voorkomen. Met dat idee in zijn achterhoofd, trekt hij de stoute schoenen aan en besluit hij zijn buren zo te manipuleren dat dat extreme gevolgen heeft met mogelijk een verschrikkelijk eind.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?