Flix Tip

Flix Tip: El Dragón: El regreso de un guerrero

El Dragon Netflix

Spaanstalige series doen het over het algemeen uitstekend op Netflix en met El Dragón: Return of a Warrior staat sinds kort een gloednieuwe crime-dramaserie op Netflix. Hierin volgen we de baas van een drugskartel en dan weet je al één ding: het wordt nooit saai.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

El Dragón

El Dragón trapt af met een heftige flashback. Als een moeder haar drie kinderen naar een verjaardagsfeest wil brengen, start haar auto niet. Haar man biedt aan om het complete gezin weg te brengen, maar dan gaat het helemaal mis. De auto wordt klemgereden en de inzittenden worden beschoten. De ouders overleven de aanval niet, maar als de daders zien dat er drie kinderen achterin zitten besluiten ze hen te redden. Daarna vliegt de auto in brand en schakelt het beeld over.

We kijken mee met Miguel, twintig jaar later en inmiddels uitgegroeid tot een volwassen jongeman. Miguel is inmiddels verhuisd naar Tokio in Japan, maar als het volledig mis dreigt te gaan voor zijn familie in Mexico keert hij terug. Miguel komt aan het roer te staan van een drugskartel en komt in een bloederige strijd terecht waarbij hij met rivalen strijdt om de baas van El Salado te zijn. Daarbij vallen ook onschuldige slachtoffers.

Bekijk de trailer van El Dragón