Flix Tip

Flix Tip: Fauda

Fauda Netflix

Fauda is het Arabische woord voor chaos en dat is wat er in deze thrillerserie ook plaats zal vinden. Fans van Homeland kunnen hun hart ophalen met Fauda, want net zoals bij Prisoners of War – waar Homeland op is gebaseerd – levert Israël met Fauda een nagelbijter af.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Fauda

De kracht van Fauda is vooral dat het zeer scherp het even in Israël tussen Palestijnen en Israëli in beeld brengt. In ruim een halve eeuw zijn de tactieken van het Israëlische leger zeer verfijnd. De meest gevreesde militairen zijn zo genaamde mist’arvin. Deze militairen gaan volledig op in de Palestijnse maatschappij en infiltreren dan ook van binnenuit.

Eén van deze mist’arvin was Doron Kavillio. Hij diende lang in het leger, maar heeft zijn taak volbracht met het uitschakelen van Taofik Hamed, oftewel Abu Ahmad. Inmiddels is Doron een wijngaard beginnen, tot blijkt dat Taofik Hamed nog leeft én zelfs van plan is om nieuwe aanslagen te plegen. Zo komt Doron opnieuw in actie, maar gaat het al snel gruwelijk mis. De militairen denken hem te kunnen grijpen, maar dat loopt uit op een drama. Vanaf dat moment is de strijd pas echt begonnen. Het eerste seizoen van Fauda staat op Netflix en de streamingdienst heeft daarna de rechten deels overgenomen. Begin 2018 wordt het tweede seizoen in Israël uitgezonden en zal daarna spoedig bij ons te zien zijn.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?