Flix Tip

Flix Tip: Fenix

Hebben we het over Nederlandse crimeseries, dan denk je hoogstwaarschijnlijk meteen aan Undercover en Penoza. Heb je echter weleens gehoord van Fenix? Die misdaadserie van eigen bodem is namelijk ook terug te vinden in de catalogus van Netflix!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Fenix

Fenix is wel een beetje te vergelijken met Undercover, want de eerstgenoemde serie zoomt ook in op de georganiseerde drugscriminaliteit in Brabant. Achter het bourgondische leven in de provincie schuilt namelijk een donkere wereld en een keiharde strijd die geen einde kent. In Fenix zetten Peter Haag (Hans Dagelet), officier van justitie in Midden-Brabant, en Jos Segers (Bart Slegers), een kampbewoner en drugshandelaar, een deal op om een grote xtc-handelaar te pakken te krijgen. Dat doen ze in samenwerking met de Vlaamse collega van Peter, Petra Bijens (Chris Nietvelt) en haar politie-eenheid. Het plannetje loopt echter finaal in de soep, want een hinderlaag verandert in een bloedbad, waar maar liefst acht agenten bij om het leven komen. Ook Peter én Jos overleven het niet…

Undercover 2.0?

Op dat moment komen Jara (Rifka Lodeizen) en Rens (Teun Luijkx) om de hoek kijken, zij keren terug naar Brabant. Jara is de vervreemde dochter van Peter en wil de naam van haar vader zuiveren. Rens is op zijn beurt de zoon van Jos en wordt onbedoeld geconfronteerd met de erfenis van zijn vader. Hij wil afstand nemen van zijn criminele familie, maar dat blijkt onmogelijk te zijn… Rens én Jara raken namelijk verstrikt in het web van de Brabantse onderwereld.

Fenix was aanvankelijk alleen gratis te zien voor KPN-klanten met een Interactieve TV-abonnement, maar dit was bepaald geen succes. Daarom is de crimeserie nu dus al een tijdje te zien op Netflix! Voor fans van Undercover is het best een aanrader, en de rating op IMDb (6,8) is ook helemaal niet slecht.

Bekijk de trailer van Fenix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?