Flix Tip

Flix Tip: Follow the Money (Bedrag)

Scandinavische krimi’s zijn er in allerlei soort en maten. Bekende, zoals The Bridge, maar óók onbekende. Heb jij bijvoorbeeld weleens van Follow the Money (in Nederland ook wel bekend als Bedrag) gehoord? Zo niet, dan is dat een kijktip!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Follow the Money (Bedrag)

In het eerste seizoen van Follow the Money vindt de politie op een dag een lijk in de buurt van een windmolenpark. Rechercheur Mad Justesen (Thomas Bo Larsen) bijt zich eigenlijk van meet af aan helemaal vast in de zaak! Al snel blijkt de overledene te hebben gewerkt voor het energiebedrijf Energreen en daar is van alles mee aan de hand… Dat ontdekt ook Claudia Morena, juriste van beroep, die in de gaten krijgt dat er financieel het een en ander niet klopt bij Energreen. Wanneer ze dit aan CEO Alexander Sødergren vertelt, krijgt ze meteen promotie, maar dat betekent wél dat ze ook meegezogen wordt in de fraudezaak. Mad probeert zijn mysterie intussen te ontrafelen…

Follow the Money telt in totaal drie seizoenen van elk tien afleveringen, die allemaal op Netflix te vinden zijn. Seizoen 2 en 3 vertellen overigens een ander verhaal dan seizoen 2, maar steeds heeft het plot te maken met financiële criminaliteit (vandaar ook de titel van de serie). Op ratingwebsite IMDb wordt de Deense show gewaardeerd met een alleszins acceptabele 7,6 en het fijne aan ‘Bedrag’ is dat dat de show met het seizoen beter wordt! Seizoen 3 is een echte uitschieter.

Bekijk de trailer van Follow the Money (Bedrag)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?