Flix Tip

Flix Tip: Formula 1: Drive to Survive

Door de opkomst van Max Verstappen heeft Formule 1 in ons land een enorme vlucht genomen. Desondanks hoor je nog weleens: autoracen, dat is toch saai? De Netflix-docuserie Formula 1: Drive to Survive bewijst het tegenovergestelde!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Formula 1: Drive to Survive

We worden de laatste jaren doodgegooid met ‘kijkjes in de keuken’ bij allerlei teams en sporten. Formule 1 is wat dit betreft geen uitzondering, want recordkampioen Lewis Hamilton en co worden constant gevolgd door de camera’s van Netflix. En dat levert schitterende beelden op. Wat te denken bijvoorbeeld van de strijd tussen Daniel Ricciardo en Verstappen, toen de laatstgenoemde net binnenkwam bij Red Bull Racing? En de zoektocht naar een goede teammaat voor de Nederlander? Pierre Gasly faalde en werd uiteindelijk afgeserveerd en vervangen door Alex Albon. Al dat soort smeuïge zaken (en veel méér) komen voorbij in de eerste twee seizoenen van Drive to Survive.

Het is ook precies het juiste moment om alle afleveringen (in totaal twintig) nog eventjes te checken, want op 19 maart komt Netflix met seizoen 3! Op vrijdag 19 februari kwam de Formule 1 met de aankondiging: “Vanaf 19 maart krijgen fans een ongeëvenaard kijkje achter de schermen van het Formule 1-seizoen 2020. Van de dramatische gebeurtenissen in Australië waar de race door het coronavirus niet door kon gaan tot de zinderende herstart van het jaar in Oostenrijk. Met de intense gevechten, hevige rivaliteit, onverwachte podiums en de fantastische zevende wereldtitel van Lewis Hamilton is dit seizoen een van de meest spectaculaire tot nu toe.” Wil je kunnen genieten van de spiksplinternieuwe beelden, dan moet je natuurlijk wel op de hoogte zijn van de recente geschiedenis. En daarom is het de hoogste tijd om de eerste twee seizoenen te bekijken!

Bekijk de trailer van Formula 1: Drive to Survive

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?