Flix Tip

Flix Tip: Freud

Siegmund Freud kennen we allemaal wel. Hij was een zenuwarts uit Oostenrijk-Hongarije en de grondlegger van de psychoanalyse, maar in de Netflix Original Freud wordt er een andere draai gegeven aan zijn leven!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Freud

De Netflix Original Freud geeft dan wel een inkijkje in het leven van de beroemde psycholoog, maar niet op de manier die je zou verwachten. In Freud is hij namelijk nog een jongvolwassen man die het moeilijk heeft met zijn eigen radicale theorieën en opvattingen, en de wereld om zich heen. De show is allesbehalve biografisch, want op Netflix krijgt Siegmund Freud (gespeeld door acteur Robert Finster) de opdracht om een nietsontziende seriemoordenaar, die een bloederig spoor achterlaat in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, te ontmaskeren. Daar grijpt hij van alles en nog wat voor aan, zélf het bovennatuurlijke. De echte Freud ging zich pas op latere leeftijd bezighouden met het occulte, maar in de serie schakelt hij al snel een helderziende in.

Als je naar Freud kijkt, moet je in je achterhoofd houden dat de show geen correcte weerspiegeling van de geschiedenis is. Doe je dat, dan krijg je een toffe psychologische thriller voorgeschoteld. De serie telt acht afleveringen en wordt op ratingwebsite IMDb aardig beoordeeld, met een 6,5. Of er ook een tweede seizoen van de show komt is volstrekt onbekend. Seizoen 1 ging op 23 maart 2020 in première op Netflix, maar sindsdien houdt de streamingdienst zijn lippen stijf op elkaar. Vermoedelijk betekent dat dat er voorlopig geen tweede reeks komt, maar wie weet is men wel in het geheim bezig…?

Bekijk de trailer van Freud

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?