Flix Tip

Flix Tip: FYRE The Greatest Party that Never Happened

FYRE Netflix

Het grootste feest ooit op een exclusief eiland op de Bahama’s werd gepresenteerd als een droom, het werd uiteindelijk de grootste nachtmerrie. FYRE The Greatest Party that Never Happened laat zien hoe een bijna perfecte marketingcampagne uiteindelijk één grote oplichting bleek te zijn

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

FYRE: The Greatest Party that Never Happened

FYRE begon eigenlijk als een app. Het moest een eenvoudige manier worden om artiesten te kunnen boeken. Om de volle aandacht te krijgen voor de app bedacht Billy McFarland een festival. Samen met rapper Ja Rule werd het Fyre Festival opgezet. Een exclusief festival dat zou worden gehouden op het voormalige eiland van Pablo Escobar.

Om het onder de aandacht te brengen werden de mooiste modellen en influencers van de wereld ingeschakeld. Een waanzinnig filmpje werd opgenomen op de witte stranden en daarna ging dit viral op Instagram. Dat gebeurde door deels modellen en influencers te betalen voor het plaatsen van een filmpje én vooral het posten van een inmiddels illuster oranje vlak.

Tot zover ging alles goed, de peperdure tickets waren binnen twee dagen uitverkocht. Vanaf dat punt liep alleen bijna alles mis. Billy McFarland beloofde heel veel, maar kon niets waarmaken. Hij bedonderde de hele boel en toen het festival uiteindelijk werd gehouden was er niets van de beloofde luxe. FYRE: The Greatest Party that Never Happened laat aan de hand van beelden en gesprekken met het grootste deel van de betrokkenen een ontluisterend beeld zien. Tegelijkertijd wordt ook de rol van influencers tegen het daglicht gehouden. Misschien nog wel het meest schokkende: hoe Billy na afloop van de flop net zo snel verder ging met zijn oplichtingspraktijken.

Bekijk de trailer van FYRE