Flix Tip

Flix Tip: Glitch

Glitch is een Australische thrillerserie, waarbij je direct op het puntje van de bank zit. Sheriff James Hayes wordt midden in de nacht naar het kerkhof geroepen waar vreemde dingen zouden gebeuren. Daar aangekomen treft hij mensen aan die volledig naakt en onder de modder ronddolen. Hij roept een arts op, die een tweetal meeneemt naar een dokterspost. Als Hayes daar ook aankomt blijkt zijn vrouw ook één van de zes te zijn…. alleen is zijn vrouw al een paar jaar dood!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Glitch

Wat is er die nacht in het kleine dorpje Yoorona gebeurd? Het is de grote vraag die Hayes samen met de arts Elishia Glass moet onderzoeken. Stukje bij beetje herinneren de zes wat er in hun leven is gebeurd en wil Hayes bij één van de zes vaststellen dat hij net zoals zijn vrouw uit de dood is opgestaan. Wanneer hij echter met hem uit Yoorona rijdt, verschrompelt hij pardoes tot as.

Het zestal kent een grote diversiteit. Waar Hayes zijn vrouw pas een paar jaar dood is, is ook de eerste burgemeester van Yoorona opgestaan. Net zoals een Italiaanse vluchteling die is omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hayes en Glass doen er alles aan om de groep geheim te houden, maar dat blijkt lastig wanneer er toch mensen lucht krijgen van hun terugkeer.

En het wordt nog ingewikkelder. De zes staan namelijk op één of andere manier met elkaar in relatie, maar hoe? En Hayes is uiteraard dolblij om zijn vrouw terug te zien… maar inmiddels is hij gelukkig met een andere vrouw én verwacht een kind. Glitch is dan ook een bijzondere thriller, waarvan het eerste seizoen op Netflix staat. Het tweede seizoen wordt dit najaar uitgezonden in Australië en komt in november naar de streamingdienst.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?