Flix Tip

Flix Tip: Glória

Netflix is van alle markten thuis: anderstalige series scoren de laatste jaren als de malle op de streamingdienst. Maar er wil er weleens eentje doorheen glippen. Heb jij Glória bijvoorbeeld gezien? Nee? Dan kunnen we je hem van harte aanraden!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Glória

Glória is een Portugese serie die zich afspeelt in de jaren 60, ten tijde van de Koude Oorlog. De show neemt je mee naar het kleine dorpje Glória do Ribatejo, waar RARET is gevestigd, een Amerikaans omroepcentrum dat westerse propaganda uitzendt tot achter het IJzeren Gordijn. Het personage João Vidal krijgt de opdracht om een aantal riskante spionagemissies te ondernemen. En die zouden de loop van de Portugese én de wereldgeschiedenis kunnen veranderen…

Rusland versus Amerika

Vidal, het hoofdpersonage van de serie, is een man die via zijn familie connecties heeft met het regime in Portugal. Daarom wordt hij gerekruteerd door de KGB (de Russische geheime dienst), met als doel om missies van de CIA (de Amerikaanse geheime dienst) te dwarsbomen. Daarnaast dient hij de Russische spionne Mia op te sporen. Makkelijk gaat dat echter niet, want al snel komt João vast te zitten in een web van intriges, en hij komt erachter dat de internationale spionagewereld één groot grijs gebied is!

De hoofdrollen in Glória worden gespeeld door de acteurs en actrices Miguel Nunes, Carolina Amaral, Victoria Guerra, Afonso Pimentel en Adriano Luz. Pedro Lopes is de regisseur achter de serie, die gezien het hoge cijfer op ratingwebsite IMDb een absolute aanrader is.

Bekijk de trailer van Glória

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?