Flix Tip

Flix Tip: Good Witch

Heb jij wel zin in een langlopende fantasyserie met komedie- én dramaelementen? Dan ben je bij Good Witch misschien wel aan het juiste adres. Er liggen in ieder geval flink wat afleveringen op je te wachten!

Heb jij weleens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Good Witch

De synopsis van Good Witch gaat als volgt: Sam, een ietwat sceptische dokter uit de grote stad, verhuist samen met zijn zoon Nick naar het (slaap)stadje Middleton. Hij gaat naast het zogenaamde Grey House wonen, maar weet hij niet goed wat hij moet denken van Cassie Nightingale, een weduwe met magische krachten, die met haar dochter Grace naast hem woont. Hun band wordt echter almaar sterker. En sterker. En nóg sterker!

Catherine Bell (Cassie) en James Denton (Sam) spelen de hoofdrollen in Good Witch, dat in 2015 verscheen en in totaal 7 seizoenen telt. Waag je je aan de show, dan heb je maar liefst 75 afleveringen te gaan, elk van zo’n 40 minuutjes of net wat langer. Het slechte nieuws is echter dat Netflix over ‘slechts’ 5 seizoenen van Good Witch beschikt, 58 afleveringen in totaal. Dat drukt de pret misschien een beetje, maar zo erg is het nou ook weer niet.

De fantasyserie wordt op ratingwebsite IMDb best aardig beoordeeld, met een 7,2. De eerste seizoenen scoren verreweg het best en daarna raakten de ideeën klaarblijkelijk op (zo luidt de kritiek dan in ieder geval). De publieksscore op Rotten Tomatoes is 82 procent, ook al alleraardigst dus!

Bekijk de trailer van Good Witch

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?