Laatste nieuws over Netflix

Flix Tip: Grenseland (Borderliner)

Netflix heeft behoorlijk veel Scandinavische thrillerseries voor je in de aanbieding, waarvan er een aantal overbekend zijn, zoals The Bridge en het nieuwe Kastanjemanden. Een minder bekende titel is Grenseland (ook wel: Borderliner), maar onbekend is niet altijd onbemind.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Grenseland

Grenseland, dat slechts één seizoen heeft dat bestaat uit acht afleveringen, gaat over de met verlof gestuurde rechercheur Nikolai (gespeeld door Tobias Santelmann, bekend van onder meer Acquitted en Marcella), die een moordzaak moet onderzoeken waarbij zijn bloedeigen familie betrokken is. Om zijn naasten te beschermen probeert Nikolai een aantal bewijzen over deze moordzaak onder het tapijt te schuiven. Als zijn partner bij de politie Anniken hem echter van vals spel begint te verdenken, raakt hij verstrikt in zijn eigen web van intrige waarbij de grens tussen goed en kwaad met de minuut meer vervaagt.

De thrillerserie werd aanvankelijk uitgezonden door de Noorse omroep TV2, waarna de rechten werden opgekocht door Netflix. Er werd echter niet besloten om Grenseland ook daadwerkelijk de ‘Netflix-behandeling’ te geven. Na slechts één seizoen en dus acht afleveringen werd de show gecanceld… Dat maakt het geheel echter wél behapbaar, je hoeft slechts een avondje of twee uit te trekken om het hele verhaal tot je te nemen. Bovendien is het cijfer van Grenseland op ratingwebsite IMDb (een 6,9) nog niet eens zo heel slecht. Voor liefhebbers van ‘Scandi-thrillers’ is de, overigens behoorlijk duistere, serie ‘gewoon’ een aanrader.

➡ Beste Scandinavische crimeseries op Netflix

Bekijk de trailer van Grenseland

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?