Flix Tip

Flix Tip: Home Game

Door de mondialisering wordt steeds meer hetzelfde, toch zijn er in ieder land of streek nog wel hele specifieke dingen te vinden. Zo ook de sportcultuur. Wordt er in Friesland ieder jaar een heel groot kaatstoernooi gehouden, waar de rest van het land eigenlijk weinig van begrijpt. Zo zijn er in heel veel landen specifieke events.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Home Game

Hoe groot zulke lokale sporttradities zijn? Dat blijkt wel tijdens de aflevering van de Highland Games. Tijdens het finaletoernooi zitten de tribunes niet alleen bomvol, er is altijd een speciale gast. Queen Elizabeth schuift met haar gevolg altijd aan om in een speciale loge toe te kijken hoe stoere en grote mannen uit Schotland met boomstammen gooien.

Noem het cult, noem het pure traditie. Het zijn de sporters van het volk die voor eer en glorie alles aan de kant zetten. Overdag zijn ze gewoon aan het werk en in de weekenden zijn ze de gladiatoren. Acht sporten van over de hele wereld worden belicht in Home Game. Vaak sporten waar je nog nooit van hebt gehoord, maar ontzettend veel losmaken in bepaalde streken. De passie en bedrevenheid hiervan wordt mooi belicht in deze documentairereeks.

Bekijk de trailer van Home Game

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?