Flix Tip

Flix Tip: How to Live Mortgage Free with Sarah Beeny

Met de alweer op hol geslagen huizenmarkt is het vinden van een huis een kleine hel, los nog van het verkrijgen van een goede hypotheek. Huren is ook steeds vaker onbetaalbaar, waardoor er naar creatieve oplossingen gezocht moet worden. In Groot-Brittannië is dan niet anders en door bepaalde regels zowat nog erger. How to Live Mortgage Free with Sarah Beeney geeft een boeiende inkijk bij mensen die het heel anders aanpakken en hypotheekvrij leven.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

How to Live Mortgage Free with Sarah Beeny

In Nederland is het als starter vaak al een hele klus om een leuke hypotheek te krijgen, daarna moet je de stressvolle huizenmarkt op. In Groot-Brittannië is de eerste stap nog groter, want om een huis te kunnen kopen moet je zelf 32.000 pond zelf inleggen. Deze drempel is voor veel starters logischerwijs te groot, waardoor ze – vaak voor astronomische bedragen – iets moeten huren. Of je gaat creatief op zoek naar een oplossing!

Die mensen zoekt Sarah Beeny op in How to Live Mortgage Free. Want als je verder kijkt dan je neus lang is, dan is er best wel wat mogelijk. Daarvoor zul je wel aan de slag moeten én genoegen moeten nemen met bepaalde begrenzingen. Zo zijn er in en rondom Londen veel mensen die op een woonboot gaan wonen. Wil je op een vaste plaats liggen, dan ben je nog een aardige duit kwijt. Neem je er genoeg mee om iedere twee weken je boot te verplaatsen, dan zijn je kosten geminimaliseerd. Het belangrijk is nog wel, zodra je een boot volledig hebt verbouwd tot woonboot heb je geen hypotheek- of huurkosten meer.

Zo zien we in How to Live Mortgage Free ook iemand die een platte trailer van 30m2 meter koopt. Door er een houten frame op te bouwen en een klep waarop een verhoogd terras ontstaat, is er zomaar een leuke woning gerealiseerd. En dat voor een klein bedrag. Weet je vervolgens een stuk land te vinden waar je de trailer kunt neerzetten, heb je zomaar een schitterende woning. De ruimte is in veel gevallen beperkt, maar ook daarbij kunnen kleine creatieve oplossingen al voor veel mogelijkheden zorgen. Dat geldt ook voor het hergebruiken van bestaande gebouwen. Garages zijn leuk om dingen op te slaan, maar met wat creativiteit is daar toch heel wat van te maken? Of een paardenstal die staat te verloederen en scheepscontainers kunnen zomaar een mooi tweede leven krijgen. How to Live Mortgage Free with Sarah Beeny geeft dan ook een boeiende inkijk van de mogelijkheden die er zijn, zeker wanneer je vastloopt bij het vinden van een hypotheek of huis.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?