Flix Tip

Flix Tip: Hyperdrive

Hyperdrive Netflix

In navolging van Ultimate Beastmaster heeft Netflix opnieuw een fraaie show in elkaar gedraaid waarin de strijd de atleten tot het uiterste brengt. Ging het in Beastmaster om fysieke inspanning van klimmers en parcourspecialisten. Ditmaal gaan de beste coureurs driftend met elkaar de strijd aan.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Hyperdrive

Eigenlijk alles klopt aan Hyperdrive. Net zoals bij Ultimate Beastmaster is er gekozen voor een nachtelijk parcours. Met alle kleureffecten, ronkende motoren en flitsende bolides klopt het plaatje perfect. Breng dan ook nog een aantal excentrieke figuren bij elkaar plus waanzinnige uitdagingen en je hebt het plaatje compleet.

The Leveler

Daarbij is het duidelijk dat Hyperdrive geleerd heeft van Ultimate Beastmaster. Werden daar de afleveringen in de loop van een seizoen vaak saaier, omdat atleten dezelfde parcours moesten afleggen en het in herhalingen viel. In Hyperdrive wordt er iedere ronde een nieuw parcours afgelegd. En terugkerende onderdelen, zoals scherprechter The Leveler, werden steeds moeilijker of aangepast.

Makers zoeken de grens op

26 coureurs gaan in voorrondes aan de slag om bij de twaalf beste rijders te zitten voor de knock-outs. Uiteindelijk blijven er zes over voor de finale. Een extra fraai aspect in die afvalrace is dat er vanaf de knock-outs ook een één tegen één parcours is. Het verschil tussen de bolides in hun kwaliteit wordt dan prachtig zichtbaar. En iedere ronde moeten de coureurs tot het uiterste gaan, want de makers hebben de grenzen opgezocht. Uiteindelijk blijken ze daar ook één keer overheen te gaan als een waterval een autoruit compleet verwoest. Iedereen komt er wel zonder kleerscheuren vanaf. Tenminste… de coureurs. Want lang niet alle auto’s keren heel huiswaarts.

Bekijk de trailer van Hyperdrive