Flix Tip

Flix Tip: In Vlaamse Velden

In-Vlaamse-Velden-Netflix

Nederlandse oorlogsfilms- en series gaan bijna altijd over de Tweede Wereldoorlog. Bij onze zuiderburen is dat wel anders, want de strijd in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog waren nog heftiger. De serie In Vlaamse Velden gaat honderd jaar terug in de tijd, bij het verschijnen van de reeks was dit de duurste Belgische productie ooit.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

In Vlaamse Velden

De Eerste Wereldoorlog liep van 1914 tot en met 1918. Exact honderd jaar na de start verscheen In Vlaamse Velden. Ingezoomd wordt op de Gentse familie Boesman, een welgestelde doktersfamilie. Waar de oudste zoon van de familie staat te trappelen om het leger in te gaan, neemt de rest van de familie de oorlog in eerste instantie niet al te serieus. Ze komen al snel bedrogen uit.

In Vlaamse Velden volgt vooral de vijftienjarige Marie. Ze begint de oorlog als een naïeve puber die graag in de voetsporen van haar vader wil treden als dokter. Haar naïeve acties zorgen er echter al snel voor dat ze leert wat een oorlog echt in zal houden, wat haar acties voor gevolgen hebben en dat ze er naar zal moeten gaan handelen. Vooral zodra er een Duitse officier ongevraagd zijn intrek neemt in het huis van de familie Boesman.

Bekijk de trailer van In Vlaamse Velden