Flix Tip

Flix Tip: Inside the Criminal Mind

Word je als crimineel danwel moordenaar geboren of is je opvoeding allesbepalend. Het is een vraag die al twee eeuwen wordt gesteld en door steeds gerichter onderzoek komt het antwoord dichterbij. Inside the Criminal Mind laat ons zien wat de progressie is van onderzoekers naar het gedrag van seriemoordenaars, kidnappers, sekteleiders en topcriminelen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Inside the Criminal Mind

Iedere groep criminelen heeft een eigen aflevering in de reeks Inside the Criminal Mind. In de afgelopen vijftig jaar is er steeds gerichter onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld seriemoordenaars. Daaruit blijkt gelijk hoe moeilijk het is om een seriemoordenaar op te sporen, want het zijn vaak mensen die totaal niet opvallen in de maatschappij. Theorieën over hun afkomst of gedrag in hun jeugd geeft soms signalen, maar kunnen tegelijkertijd misleidend zijn. Onderzoek naar gedrag en afkomst geven schetsen, neurologisch onderzoek is de nieuwste stap.

Het brein geeft duidelijke antwoorden als het gaat om bijvoorbeeld seriemoordenaars. In nagenoeg alle gevallen blijkt dat bepaalde delen van het brein niet of minder ontwikkeld zijn. Kun je daarmee direct een moordenaar aanwijzen? Nee. Eén van de onderzoekers ontdekte dat zijn brein verdacht veel overeen kwam met één van de meest gevreesde seriemoordenaars uit de Amerikaanse geschiedenis. Toch zijn ze allebei volledig in een ander spectrum uitgekomen. Hoe en wat heeft hier invloed op? Daar komen antwoorden op in Inside the Criminal Mind.

Datzelfde pad naar antwoorden wordt bewandeld als het gaat om kidnappers, sekteleiders en topcriminelen. Want hoe zijn Pablo Escobar, El Capone en El Chapo geworden tot wie ze zijn. En hoe kan het dat ze aan de ene kant genadeloze criminelen en moordenaars zijn, maar tegelijkertijd geliefd zijn in hun eigen stad of regio doordat ze veel teruggeven aan hun gemeenschap. Is hun rol als moderne Robin Hoods spel of oprecht?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?