Flix Tip

Flix Tip: Johan Falk

De catalogus van Netflix staat inmiddels boordevol Scandinavische krimi’s, bekend en minder bekend. Wie nog nooit van The Bridge gehoord heeft heeft de laatste jaren onder een steen doorgebracht, maar ken jij Johan Falk ook?

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Johan Falk

De serie Johan Falk vertelt het verhaal van, je raadt het niet, Johan Falk! Hij is een politie-inspecteur (en wordt gespeeld door acteur Jacob Eklund) die na een carrière bij Europol in Den Haag aan de slag is gegaan bij een speciale eenheid: GSI (Gruppen för särskilda insatser). De specialisatie van GSI is zware criminaliteit – het oppakken van meedogenloze misdadigers dus, die zich bezighouden met onder andere vrouwenhandel, wapenhandel, drugshandel en afpersing, waarbij ze geweld bepaald niet schuwen. Johan Falk kijkt de dood geregeld recht in de ogen! Hij werkt samen met een infiltrant, Frank Wagner (gespeeld door Joel Kinnaman) en het personage van Eklund is gebaseerd op een échte undercoveragent.

Johan Falk op Netflix telt in totaal drie seizoenen, bestaande uit respectievelijk zes, zes en vijf afleveringen. Die zijn echter stuk voor stuk extra lang, je bent er in ieder geval niet zo een-twee-drie mee klaar. Een ‘afleveringetje’ Johan Falk duurt al snel anderhalf uur of zelfs langer! Eigenlijk hebben we dus gewoon te maken met heuse films. De diverse afleveringen van deze show worden behoorlijk aardig gewaardeerd op IMDb, met cijfers tussen de 6,5 en 7,5. Je hoeft misschien geen wereldschokkende dingen te verwachten, maar voor fans van series als The Bridge, Sorjonen en Beck is Johan Falk gewoon een absolute aanrader!

Hou jij van Scandinavische thrillerseries, maar spreekt Johan Falk je níét aan… check dan eens onze lijst met de allerbeste krimi’s uit Scandinavië.

Bekijk de trailer van Johan Falk

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?