Flix Tip

Flix Tip: Kalifat

Kalifat gaat over de periode in aanloop naar een aanslag van IS in Zweden. Door de ogen van een in Syrië opgesloten vrouw, van een Zweeds meisje dat richting het oorlogsgebied gelokt wordt en van een politieagente die op eigen houtje de aanslag probeert te verijdelen.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Kalifat

De jonge moeder Pervin straalt doodsangsten uit als ze in het Syrische Raqqa ondervindt dat haar echtgenoot een warrige maar bloeddorstige terrorist is voor de Islamitische Staat. Liever vandaag dan morgen keert ze terug naar Zweden, maar er lijkt inmiddels geen weg terug meer.

Totdat de ambitieuze agente Fatima vanuit Scandinavië een reddingsboei uitgooit. Zij wil Pervin helpen, op één voorwaarde: Pervin moet haar helpen door informatie los te krijgen bij haar man en diens kameraden, die samen een enorme aanslag op Zweden aan het plannen zijn.

Drie verhaallijnen

Tegelijkertijd volgen we de verhaallijn van de intelligente, maar naïeve tieners Kerima, Sulle en Miryam. Zij vallen voor de radicale denkbeelden van de aantrekkelijke jongeman Ibrahim ‘Ibbe’, die ze richting het oorlogsfront in Syrië probeert te lokken.

Doordat de kijker in de serie Kalifat middels drie verschillende verhaallijnen – die van Pervin, de tieners Kerima, Sulle en Miryam, en die van agente Fatima – meegesleept wordt richting een grote climax, blijft de serie bloedstollend en boeiend.

Lukt het Pervin om te ontsnappen vanuit Raqqa? Slaagt ronselaar Ibrahim erin om de drie meisjes naar Syrië te lokken? En weet agente Fatima, ondanks een verbanning door haar eigen werkgever bij de politie, een bloedbad af te wenden? De antwoorden vind je in de serie Kalifat.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?