Flix Tip

Flix Tip: Kings of Jo’Burg

Het is algemeen bekend dat het Zuid-Afrikaanse Johannesburg één van de meest criminele steden ter wereld is, en de serie Kings of Jo’Burg uit 2020 neemt je mee naar juist die stad, waar de broers Masire de dienst uitmaken!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Kings of Jo’Burg

De zogenaamde Masire Brothers regeren de criminele onderwereld van Johannesburg dus. Wanneer Mogomotsi ‘Mo’ Masire vrijkomt uit de gevangenis, wordt hij gedwongen te kiezen tussen het nakomen van zijn verantwoordelijkheden of te ontsnappen aan het misdaadleven dat hem al jaren gevangenhoudt, samen met de vrouw van wie hij houdt. Zijn broer Simon ‘Vader’ Masire heeft echter een flinke vinger in de pap bij Mo en hij haalt hem over om zijn verplichtingen jegens de misdaadfamilie na te komen. Maar onder zijn altijd zelfverzekerde houding verbergt Simon een duister en donker geheim…

Kings of Jo’Burg kwam op 4 december 2020 uit en werd meteen een hit in Zuid-Afrika. Daarbuiten deed de Netflix-misdaadserie het wat minder goed, doch niet slecht. Het cijfer dat de show op IMDb krijgt, een 5,6, is acceptabel, doch niet geweldig. Toch heeft Kings of Jo’Burg een behoorlijk grote schare fans opgebouwd, die geen mogelijkheid onbenut laten om de streamingdienst om een tweede seizoen te vragen. Vooralsnog heeft Netflix daar echter nog geen gehoor aangegeven.

Daarom telt Kings of Jo’Burg één seizoen bestaande uit zes afleveringen van elk ongeveer drie kwartier tot een uurtje. Je bent er dus zo doorheen!

Bekijk de trailer van Kings of Jo’Burg

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?