Flix Tip

Flix Tip: Kiss Me First

Personages die vast komen te zitten in een game- en/of virtual reality-wereld: de films TRON en Ready Player One deden het al, maar heb jij weleens gehoord van Kiss Me First? Zo niet, dan wordt het misschien tijd om de show eens te selecteren op Netflix!

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Kiss Me First

Kiss Me First vertelt het verhaal van de eenzame jonge vrouw Leila (gespeeld door Tallulah Haddon), die verslaafd is aan een virtual reality-spel. In deze game ontmoet ze feestbeest Tess/Mania (Simona Brown), die haar kennis laat maken met een wereld vol nieuwe uitdagingen en donkere geheimen. Klinkt dit je bekend in de oren, dan kan dat kloppen. De Netflix-serie is namelijk gebaseerd op een Young Adult-boek van schrijfster Lottie Moggach. In deze roman verliest Tess zich helemaal in het spel Agora (in de serie: Azana), maar wordt ze uit een diepe put van eenzaamheid getrokken door Tess. Als die laatste echter spoorloos verdwijnt, barst het drama écht los.

Kiss Me First op Netflix bestaat uit zes afleveringen, die elk ongeveer drie kwartier duren. Je bent er dus zo doorheen! De serie wordt niet geweldig beoordeeld op ratingsite IMDb, maar ook zeker niet slecht, met een gemiddelde van een 6,3. Kiss Me First heeft een hoop hardcore fans die op de release van een tweede seizoen hopen, maar dat is vermoedelijk niet in de maak. De show ging immers in 2018 in première en sindsdien hebben de makers geen enkele keer in deze richting gehint. Dat betekent gelijk wel dat de serie een afgerond verhaal vertelt, wat natuurlijk ook zo zijn voordelen heeft: je hoeft geen groot gedeelte van je dagelijks leven op te offeren om van Kiss Me First te kunnen genieten!

Bekijk de trailer van Kiss Me First

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?