Flix Tip

Flix Tip: Knightfall

Knightfall Netflix

Knightfall brengt ons terug naar het begin van de veertiende eeuw. In de middeleeuwen zijn de kruistochten net achter de rug, maar de strijd is nog lang niet gestreden. De Orde van de Tempeliers gaat ten onder, maar niet zonder bloedvergieten.

Heb jij wel eens een serie, film of documentaire op Netflix gekeken waar je iedereen gelijk alles over wilt vertellen? Wij ook! Iedere week komen we nieuwe pareltjes tegen in het aanbod van de streamingdienst. Het liefst schreeuwen we van de daken dat iedereen die we kennen direct moet gaan kijken. Dat gaan we voortaan op deze plaats doen met de wekelijkse Flix Tip op Netflix-Nederland.nl.

Knightfall

De Orde van de Tempeliers was een van de meest machtige, rijke en mysterieuze militaire ordes van de middeleeuwen. De taak was duidelijk: het beschermen van de Heilige Graal. In Knightfall wordt de focus gelegd op Sir Landry, gespeeld door Tom Cullen (Downton Abbey). Jaren na de verloren kruistochten vindt hij zijn geloof terug als de Heilige Graal in Frankrijk zou zijn.

Zo komen we aan in Parijs, waar een politieke strijd losbarst. Want wie heeft er de macht, wat is de rol van de Paus en welke strijdkracht blijkt uiteindelijk het sterkst. De historische dramaserie van History Channel heeft nu ook het tweede seizoen op Netflix, waar Mark Hamill (Star Wars) een belangrijke rol zal vertolken als Talus. Na jaren in de gevangenis te hebben gezeten zal hij een nieuwe generatie ridders moeten opleiden.

Bekijk de trailer van Knightfall